15
Nov

IPOLIZEI.GR - Άνθρωπος και σπίτι από ...Σερμπέτι!

by

Πού αλλού θα μπορούσα να πάω να απολαύσω αυτήν την ιεροτελεστία στην Αθήνα, εκτός από το «Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ»;

Πουθενά. Γιατί το Σερμπετόσπιτο (και η Νάνσυ!) είναι μοναδικοί!

Η Νάνσυ σπούδασε Ιταλική Φιλολογία, αλλά το πάθος της από μικρή ήταν τα γλυκά! Έτσι, στην ωραιότερη και διασημότερη γειτονιά της Αθήνας, στου Ψυρρή, πάνω στην πλατεία, ακριβώς στη γωνία, άνοιξε το γλυκοπωλείο της. Στάζει γλύκα και η ίδια, όπως αρμόζει σε μια οικοδέσποινα τέτοιου μαγαζιού.

Όσο για τα γλυκά που προσφέρει, δεν έχω λόγια να τα περιγράψω. Να ξεκινήσω από το «γλυκό της αγάπης»; Είναι πάντα η πρώτη μου επιλογή, αφού η σοκολάτα και η πραλίνα ρέει άφθονη. Επίσης αδυναμία μου αποτελεί το «Γαμο-γλυκό», η μπισκοτόπιτα δηλαδή. Το ονόμασε έτσι επειδή ήταν το γλυκό που σέρβιρε στο γάμο της. Πολλοί «τίτλοι» γλυκών, εξάλλου, έχουν πάρει το όνομά τους από αληθινές ιστορίες που έχουν συμβεί στη ζωή της ή μέσα στο μαγαζί. Τρίτο στις επιλογές μου ο κορμός σοκολάτας, που συναγωνίζεται με τη «φωλιά σοκολάτας».

Η Νάνσυ, όμως, δεν ειδικεύεται μόνο στις σοκολάτες. Οι γιαγιάδες της (και οι δυο!) κατάγονταν από την Πόλη (την Κωνσταντινούπολη, όχι τη δικιά μας!). Έτσι, πώς να αφήσει πίσω της την «Πολίτικη Κουζίνα»; Δεν μπορούσε φυσικά, οπότε ο γλυκοκατάλογος είναι πλούσιος και με παραδοσιακά γλυκά. Πρέπει να δοκιμάσετε κιουνεφέ (το οποίο βραβεύτηκε μέχρι και στην Τουρκία παρακαλώ!), καζάν ντιπί, εκμέκ και κανταΐφι με κρέμα μαστίχας.

Για τους αναποφάσιστους δε, υπάρχουν ποικιλίες γλυκών για 2 έως 6 άτομα, ενώ κάθε εποχή η Νάνσυ κάνει δοκιμές με τα υλικά της, ώστε να αλλάζει το μενού της και να προσφέρει επιπλέον επιλογές, εκτός από αυτές που θεωρούνται ήδη κλασικές.

Και επειδή, το γλυκοπωλείο είναι ανοιχτό από τις 08.30 έως τις 02.30 μπορείτε να πιείτε το καφεδάκι σας (πάντα στης Νάνσυ παίρνω ελληνικό, καθώς με προδιαθέτει η vintage ατμόσφαιρα) μαζί με το γλυκό σας ή να το ρίξετε έξω με τσιπουράκι και ρακόμελο.

Μην απορείτε που τα έχω δοκιμάσει όλα! «Πιστή» της Πόλης και του Ψυρρή, στο Σερμπετόσπιτο έχω κάνει ξενύχτια, έχω δώσει ραντεβού (πονηρά, φιλικά και επαγγελματικά), έχω τσακωθεί, έχω κλάψει, έχω γελάσει.

Γιατί τα γλυκά της Νάνσυ «ξεκλειδώνουν» καρδιές και ψυχές.

Τώρα, η ζωή μου –μεγαλώνοντας και δουλεύοντας χωρίς σταματημό- έχει μπει κάπως σε μια τάξη και ένα πρόγραμμα. Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα έχω εντάξει και την εβδομαδιαία επίσκεψή μου στο Σερμπετόσπιτο. Τι να κάνουμε;  Αφού έχει γίνει και συνήθεια, αλλά και λατρεία!

Όσοι από εσάς έχετε κάνει το λάθος και δεν έχετε περάσει από ‘κει (σίγουρα είστε λίγοι), να το πράξετε πάραυτα!

Βγείτε από το μετρό, πιάστε την οδό Μιαούλη και στην πρώτη γωνία αριστερά σας, πάνω στην πλατεία, θα δείτε να ξεπροβάλει η γλυκοβιτρίνα του Σερμπετόσπιτου…

Πηγή: https://ipolizei.gr/to-sermpetospito-ths-nansy/

Από: Άντα Κουγιά