15
Nov

KOITAMAGAZINE - Όταν η σοκολάτα, βρήκε … το μάστορα της

by

Αθήνα, κάπου στις αρχές του Δεκέμβρη και τα βήματα μου με οδηγούν στην Πλατεία Ηρώων, στου Ψυρρή. Σε αυτή την πολυσύχναστη γειτονιά, τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα γλυκοπωλείο που κλέβει τις εντυπώσεις και σε προκαλεί να γνωρίσεις την πιο … γλυκιά πλευρά της πόλης. Καλώς ήρθατε στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ! Γνωστό και μη εξαιρετέο σε όλους.

Ιδιοκτήτες αυτού του θεσπέσιου μαγαζιού είναι η Νάνσυ Κατσικάρη και ο σύζυγός της Σεραφείμ Αλεξανδρής.

Όπως δηλώνει η ίδια η Νάνσυ, το μαγαζί μετρά 19 χρόνια παρουσίας στη  περιοχή, και περίπου 3 χρόνια που βρίσκεται στην συγκεκριμένη οδό. Ακόμη κι αν οι εποχές είναι δύσκολες για ένα επιχειρηματικό βήμα, όταν θες κάτι πολύ και οι συνθήκες σε βοηθούν σε αυτό, τότε το πετυχαίνεις. Αυτό φαίνεται να χει καταφέρει με απόλυτη επιτυχία και το αγαπημένο μας Σερμπετόσπιτο, αφού συζητιέται από όλους κι έχει κατακτήσει τις καρδιές μας!

Η Νάνσυ μιλάει με χαρά στο Koitamagazine

Ποια γλυκά προτιμούν περισσότερο οι πελάτες;

Με διαφορά, τα σοκολατένια γλυκά είναι αυτά που έχουν την περισσότερη ζήτηση από τον κόσμο. Παρ’όλο που εγώ είμαι περισσότερο των σιροπιαστών γλυκών και λόγω των καταβολών μου από την Πόλη, μπορώ ξεκάθαρα να πω ότι η σοκολάτα είναι εκτός συναγωνισμού.

Πως αισθάνεσαι για την επιτυχία του μαγαζιού, σε καιρούς κρίσης;

Αισθάνομαι περήφανη και δικαιωμένη με την επιτυχία που έχει σημειώσει το μαγαζί, γιατί υπάρχει τεράστια δουλειά από πίσω. Οφείλω όλο αυτό που συμβαίνει, στον δάσκαλο και μέντορα μου, που είναι ο σύζυγος μου. Χωρίς αυτόν δεν θα είχα πετύχει τίποτα. Λειτουργούμε και οι δυο μας σαν ομάδα κι αυτό θέλουμε και για τους υπαλλήλους μας.

Το στυλ του μαγαζιού φλερτάρει σε μεγάλο βαθμό με το vintage. Μου αρέσει ιδιαίτερα κι εμένα η εποχή αυτή και τα παλιά αντικείμενα και γι’αυτό το προτιμήσαμε. Αν θυμηθούμε τις δεκαετίες του ’60 και ’70 που τα ζαχαροπλαστεία ήταν ο τόπος συνάντησης φίλων αλλά και των πρώτων ραντεβού,  με αυτό το στυλ, θέλαμε σε κάποιο βαθμό να αναβιώσουμε τις εποχές αυτές. Θεωρώ πως σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει, σύμφωνα και με τα σχόλια του κόσμου.

Πως φαντάζεσαι το Σερμπετόσπιτο, σε μερικά χρόνια από τώρα;

Σκέφτομαι κάτι για το μέλλον, που σίγουρα απαιτεί χρόνο και πολύ κόπο. Θα επιθυμούσα να μεταφέρω  και ένα μαγαζί στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στο Λονδίνο που είναι η αγαπημένη μου πόλη. Μακροπρόθεσμο πλάνο, θα δείξει…

Με την αγάπη της για την μαγειρική και ιδιαίτερα για τη ζαχαροπλαστική, η Νάνσυ φτιάχνει αυτό το χώρο με σκοπό να διαδόσει την αγάπη της για τα γλυκά και στον κόσμο. Με εμπειρία τόσο η ίδια, όσο και ο σύζυγος της, στον χώρο της εστίασης, δημιούργησαν αυτό τον ιδιαίτερο και αγαπητό χώρο. ”Τα γλυκά είναι παιδιά μου” δηλώνει με χαμόγελο η Νάνσυ και μας το υπενθυμίζει καθημερινά μέσα σε αυτό το χώρο. Ο τρόπος που υποδέχεται τους πελάτες αλλά και ο ίδιος ο χώρος του μαγαζιού, παραπέμπουν σε κάτι φιλόξενο και τόσο ζεστό, σαν να είσαι στο σπίτι σου.

Στο Σερμπετόσπιτο θα βρει κανείς όλων των ειδών τα γλυκά, από αυτά που είναι βουτηγμένα στη σοκολάτα, μέχρι κι  εκείνα που πλημμυρίζουν από σιρόπι. Με καταβολές από την Πόλη, πολλά σιροπιαστά γλυκά σε καλούν να τα δοκιμάσεις κι έχουν σκοπό να σε ταξιδέψουν. Από την άλλη, σε αυτό το μαγαζί έχεις την μοναδική ευκαιρία να γευτείς τα πιο σοκολατένια γλυκά σε όλες τους τις πτυχές. Ιδιαίτερα, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις  το «κιουνεφέ», το «γλυκό της αγάπης» και το «το γαμογλυκό» (μπισκοτόπιτα).

Μαζί με όλα αυτά και πολλά ακόμη είδη γλυκών, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ ή την σοκολάτα σου και πάντα σε τιμές προσιτές και προσφιλείς, ανάλογες με τα δεδομένα των εποχών. Οι ποσότητες είναι μεγάλες, σαν την καρδιά και την διάθεση όσων εργάζονται στο Σερμπετόσπιτο και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για την  πιο άμεση εξυπηρέτηση των πελατών.

Ένας χώρος με ιδιαίτερο στυλ και μουσική, με γλυκά από αγνά και προσεγμένα υλικά, το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σε παρασύρει σε κόσμους γλυκούς και σοκολατένιους. Το περισσότερο; Καλύτερα να το βιώσετε με μία επίσκεψη σας στο Σερμπετόσπιτο!

Πηγή: https://koitamagazine.gr/

By: Θανάσης Ξάνθος

Φωτογραφίες: Γιάννης Γιγουρτσής